Βιωσιμότητα και κοινωνική δέσμευση στη Gharieni

Η βιωσιμότητα και η κοινωνική δέσμευση αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για εμάς ως εταιρεία του τομέα ευεξίας και υγείας εδώ και πολλά χρόνια. Προκειμένου να καταστήσουμε την παραγωγή και την εφοδιαστική μας πιο βιώσιμη, εμείς στη Gharieni έχουμε επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσουμε το ισοζύγιο CO2.

Plant my tree

Από το 2007, η PLANT-MY-TREE® υλοποιεί έργα αναδάσωσης για την αντιστάθμιση των εκπομπών CO² σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος στη Γερμανία, δηλαδή εκεί όπου συμβαίνουν και οι εκπομπές CO².
Από το 2020, η PLANT-MY-TREE® εκτελεί επίσης έργα μετατροπής και προστασίας των δασών, εκτός από την αρχική αναδάσωση, και αποδίδει μεγάλη σημασία σε ένα υψηλό επίπεδο βιοποικιλότητας. Εδώ λαμβάνονται υπόψη οι περιφερειακές συνθήκες και, αν είναι δυνατόν, φυτεύονται μικτά δάση. Με την πάροδο δεκαετιών, αυτό δημιουργεί ένα φυσικό περιβάλλον για έντομα και ζώα.
Το PLANT-MY-TREE® πιστοποιήθηκε επιτυχώς σύμφωνα με το DIN ISO 9001:2015 από την TÜV Rheinland στις αρχές του 2020.

www.plant-my-tree.de

Φωτοβολταϊκό σύστημα

Για να τροφοδοτούμε τα οχήματά μας και την παραγωγή μας με επαρκή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, χρησιμοποιούμε ήδη φωτοβολταϊκά συστήματα μεγάλης κλίμακας σε διάφορες τοποθεσίες.

Ηλεκτροκίνητα οχήματα

Από το 2020 μετατρέπουμε τον εταιρικό μας στόλο σε ηλεκτρικά οχήματα. Το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στην εταιρεία μας ξεπερνά ήδη το 60%. Στο μέλλον θα ανταλλαγούν και άλλα οχήματα με ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να αυξηθεί περαιτέρω το ηλεκτρικό μερίδιο των οχημάτων μας.

Σταθμοί φόρτισης

Φυσικά, προσφέρουμε στους υπαλλήλους μας, και φυσικά στους πελάτες μας, έναν δωρεάν σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Οι τοποθεσίες μας στο Moers και στις Κάτω Χώρες είναι ήδη εξοπλισμένες με σταθμούς ταχείας φόρτισης. Θα ακολουθήσουν και άλλες τοποθεσίες.

Παραγωγή με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

Η ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή μας, την οποία δεν μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας, πρέπει να αγοράζεται από τον τοπικό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό γίνεται 100% με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Κλιματικά ουδέτερη ναυτιλία

Συνεργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό με τους παρόχους logistics DPD και UPS. Και οι δύο πάροχοι λειτουργούν με κλιματικά ουδέτερο τρόπο.

Caritas

Για περισσότερα από 15 χρόνια συνεργαζόμαστε με την Caritas Werken στο Moers, η οποία προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης σε άτομα με ψυχικές και σωματικές αναπηρίες. Από τα φιλανθρωπικά εργαστήρια προμηθευόμαστε π.χ. υλικά συσκευασίας ή ηλεκτρικά εξαρτήματα.